duurzame kleding
&
eerlijke waren

Dé plek waar je duurzaam kunt shoppen

KOKOTOKO is de winkel waar je met een gerust hart duurzaam kunt shoppen. Dan hebben we het niet alleen over duurzame kleding, maar ook al onze andere producten zijn met zorg, aandacht en liefde voor het leven en onze toekomst gemaakt. Dat betekent dat vrijwel het gehele assortiment fairtrade en biologisch gecertificeerd is, en milieubewust geproduceerd wordt. 

Je vindt er onder andere duurzame kleding voor mannen en vrouwen, accessoires voor je outfit, handige milieuvriendelijke artikelen voor in je huishouding en daarnaast ook lokale producten zoals kaartjes en posters van Groningse ontwerpers. Ook kun je bij ons af en toe deelnemen aan verschillende workshops, die allemaal in het teken staan van duurzaamheid.

In 2020 stonden we bij Dagblad van het Noorden op nummer 1 in de lijst van duurzame winkels in Groningen!

 

 

Dit is KOKOTOKO

KOKOTOKO heeft eerlijke kleding voor mannen en vrouwen van bekende labels als Armedangels, Komodo, People Tree en Lanius. Maar ook van (kleinere) Nederlandse labels zoals MUD jeans en J-LAB3L. Van Groningse bodem hangt de kleding van Papaja en PlukN in de rekken. Stuk voor stuk merken met eigen identiteit, van easy to wear tot handgemaakte items met een uitgesproken stijl.

Bij het samenstellen van de collectie houden we rekening met de verschillende kleur- en lichaamstypes zodat je draagt wat echt bij jou past. De natuurlijke materialen zijn van goede kwaliteit en gaan dus lang met je mee. Bij KOKOTOKO vind je eigentijdse kleding met een casual basis die gemakkelijk gecombineerd kan worden met meer chique items. De winkel heeft een warme, gezellige sfeer en het team staat met thee voor je klaar!

Duurzame kleding: waarom is het belangrijk dat jij dit draagt?

Wist je dat de mode industrie op aardolie na de meest vervuilende en belastende branche is voor onze aarde? In onze directe leefomgeving merken we daar misschien weinig van, aan de andere kant van de wereld kleuren de rivieren blauw of rood door het looien van ons leer of het verven van onze stoffen en worden kinderen gehandicapt geboren doordat de bevolking dit water gebruikt voor wassen en koken. De pesticides die katoenboeren ziek maken en de eerder genoemde chemische kleurstoffen die de rivieren kleuren, zitten ook in jouw kleding. Wij waren geschokt toen we erachter kwamen dat er een halve kilo gif aan te pas komt om onze jeans van katoen tot draagbare broek te maken!