• ✓  Klanten beoordelen ons met een 4,8/5
  • ✓  Gratis verzending vanaf €150 euro (NL)
  • ✓  Verzonden binnen 2-4 werkdagen
  • ✓  De KOKO Thuis-Pas-Tas

Fast fashion vs slow fashion: wat moet je weten?

Wat is nou fast fashion en wat is slow fashion? Misschien weet je hier al meer over, maar misschien ben je ook wel helemaal nieuw binnen dit thema. Hoe het ook zij, het is nooit verkeerd jezelf in te lezen en te herinneren aan het belang van bepaalde besluiten.

Om goed te kunnen begrijpen waarom we moeten stoppen met fast fashion, moeten we eerst weten wat dit precies inhoudt.

Wat is fast fashion?

De fast fashion heeft in de laatste decennia een enorme opmars gemaakt, maar dit betekent niet dat het een succesvol verhaal is. In fast fashion zijn er vooral verliezers.
Grondstoffen worden massaal uitgeput, om goedkoop en vooral heel veel kleding te produceren. Dit produceren gebeurt onder schrijnende omstandigheden tegen ontzettend lage lonen. Daarnaast heb je de consument, die mentaal uitgeput raakt van de constant wisselende trends. Elke maand, week, en zelfs elke dag hangen er nieuwe items in de kledingrekken, en de items van gister zijn niet meer hip en trendy. 

Is slow fashion het alternatief?

Ja, het alternatief op fast fashion is inderdaad slow fashion. Een beweging die ervoor pleit kleding te kopen van duurzame materialen en die zijn gemaakt onder eerlijke omstandigheden. Daarnaast wordt er gestreden voor het vaker dragen van je kleding, zoals ook het dragen van tweedehands kleding. Binnen de webshop van KokoToko vind je alleen maar eerlijke en duurzame merken, waardoor je zonder schuldgevoel kunt shoppen.

Deze stappen kan je zelf zetten om een duurzamere kledingkast te creëren

1 Dragen wat je hebt: Het meest duurzame is om niets meer te kopen. Het scheelt al enorm als je goed voor je kleding zorgt, zodat het langer mooi blijft en je dus minder hoeft te kopen. Kijk daarom altijd goed naar de wasvoorschriften.

2 Koop tweedehands: Als je dan toch iets nodig hebt, kijk dan eerst even of je het tweedehands kunt vinden. Dit zorgt ervoor, dat je geen onnodige vraag creëert binnen de productieketen. Voor tweedehands shop tips verwijzen we je graag door naar deze blog op myslowworld.com.

3 Koop fair & duurzaam: Kan je het niet tweedehands vinden, dan kan je ook kijken bij eerlijke en duurzame merken. Probeer je goed in te lezen hoe en waar het geproduceerd wordt, om erachter te komen hoe fair een merk is. Je kan ook kijken op onze shop pagina, want daar hebben wij alles al voor jou uitgezocht en alleen de echt duurzame en eerlijke merken geselecteerd.

Delen is lief! Kies jouw medium: